Златна есен на Босфора - най-доброто от Ис... | ПЪТУВАЙ С МЕН |

Златна есен на Босфора - най-доброто от Истанбул от София, Благоевград и Пловдив


Лесно е да се загубите в историята на Истанбул, но модерен Истанбул, от своя страна, е един кипящ метрополис, така че има какво да видите и от него...

Златна есен на Босфора - най-доброто от Истанбул от София, Благоевград и Пловдив

За екскурзията:


ЗЛАТНА ЕСЕН НА БОСФОРА – НАЙ-ДОБРОТО ОТ ИСТАНБУЛ

 

от София, Благоевград и Пловдив

 

 • Включена панорамна обиколка на Истанбул в Европейската и Азиатската част с българската църква Св. Свети Стефан.

 • Възможност за турска шоу вечер, круиз по Босфора с чаша турски чай или кафе.

 • Екскурзия: Непознатият Истанбул включваща голямата джамия „Чамлъджа“ с 6 минарета и неописуема гледка към града, забележителностите на кварталите Кадъкьой и Фенербахче, пеещите фонтани Water Garden, както и покрива на Истанбул - небостъргача Сапфир.

 

И още....

 

+ ПОДАРЪК:
Трансфер до Аквариума на Истанбул и

свободно време за шопинг в модерния център Aqua Florya

 

 

ЗАЩО ТАЗИ ПРОГРАМА: • без нощни преходи

 • проверени хотели

 • удобни автобуси

 • включена богата туристическа обиколка на двата континента

 • перфектни местни и български екскурзоводи

 • свободноизбираеми екскурзии включващи стари и нови забалежителности на града

 • възможност за тръгване и връщане от различни части на България


4 дни / 3 нощувки

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая .


ОФЕРТА 55+ и приятели

Дати

 

СТАТУС

Човек в двойна/ тройна

стая

Единична стая

1-во дете 2 – 11,99 г. с двама възрастни

ЗЛАТНА ЕСЕН 2020

15-18.10.2020

СТОП

СТОП

СТОП

СТОП

22-25.10.2020

МАЛКО МЕСТА

280 179

259

169


Дати

 

СТАТУС

Човек в двойна/ тройна

стая

Единична стая

1-во дете 2 – 11,99 г. с двама възрастни

ЗЛАТНА ЕСЕН 2020

15-18.10.2020

СТОП

СТОП

СТОП

СТОП

22-25.10.2020

МАЛКО МЕСТА

280 245

259

169

05-08.11.2020

ИМА МЕСТА

280 189

259

169

 


Няма свободни стаи за записване за тази програма

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

 • Транспорт с автобус 3/4* по маршрута с включени такси;

 • 3 нощувки със закуска в хотел Ibis Marina City*** или подобен в Истанбул.

 • Обзорна обиколка на Истанбул в Европа и Азия (Таксим, Истиклал, Юскюдар, Султан Мехмед и църквата Св. Стефан със Златния Рог)

 • Представител от туроператора по време на пътуването;

 • Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 5 000 евро на ЗАД Лев Инс

 

Цената не включва:

 • Полудневна екскурзия: Света София и цистерните Йеребатан

 • Посещение на двореца Долмабахче

 • Полудневна екскурзия Непознатият Истанбул (Фенербахче, Кадъкьой и най-голямата джамия в Турция „Чамлъджа“ със зашеметяваща гледка от хълма + небостъргача Сапфир и пеещите фонтани Watergarden)

 • Круизно корабче по Босфора с кафе или чай

 • Турска Шоу Вечер – Ходжа паша

 • Застраховка „Отмяна на пътуване“ към ЗАД Алианц.

 

Разписание:

Тръгване от София (автогара Сердика): ~ 6:40 AM

Тръгване от Пловдив (Бензиностанция OMV с/у хотел Санкт Петебург): ~ 8:20

 

 

 

ВАЖНО:

 

 • Депозит в размер на 70 лв до 24 часа след потвърждение на резервация.

 • Пълно плащане по резервацията до 14 дни преди датата на заминаване.

 • При наличие на ранни записвания или други промоционални цени, важат

специалните условия (ако има такива!) към конкретната оферта.

 • Безвизов режим. Необходими документи: Червен паспорт с 6 месеца валидност! 

 • Няма специални здравни изисквания.

 • Клиенти с ограничена подвижност молим да се обърнат към обслужващия ги туристически агент за допълнително съдействие и подробна информация.

 • Минимален брой участници: 35.

 • Краен срок за набирането им: 14 дни преди датата на отпътуване.

 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

 • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО АСА ПАРТНЪРС предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Алианц – България, бул. Княз Дондуков №59, 1504 гр. София, представителство 307 София ООД.

 • ТO АСА ПАРТНЪРС е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователен договор 100003459554 при ЗД ГРУПАМА ЕАД със седалище гр. София 1124, бул. Цариградско Шосе №47А. Застрахователният договор е със срок от 09.01.2020 г. до 08.01.2021г.

  Туроператор АСА ПАРТНЪРС ЕООД е с удостоверение за регистрация за упражняване на туристическа агентска дейност РК-01-7848 . и лиценз за туроператорска дейност РК-01-7956 издаден от Министерство на Туризма на Република България, с ЕИК BG202708847, адрес на управление гр. София, ул. Сан Стефано 23А, ет.2 , телефон: 024683147 , email: contact@patuvaismen.com

 

 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

 

Класически ЮНЕСКО тур на Истанбул

Включена в цената

Нашата опознавателна обиколка започва с азиатската част на Истанбул - Юскюдар и анадолското крайбрежие на Босфора. Ще преминем през тунела Евразия. Намирайки се на анадолския бряг, ще направим панорамни снимки към известната Момина кула. Ще спрем за почивка в парка Паша Лиман с акцент към чешмата Йени Валиде. Качвайки се в автобуса ще преминем през големия мост над Босфора, от където се открива чудесна гледка към джамията Ортакьой и големия султански дворец Бейлербей.

 

Първата ни спирка в европейската част ще бъде Площад Таксим, където ще направим пауза и ще си разкажем за забележителностите: Паметника на Републиката, културен център Ататюрк и др. Ще дадем свободно време да се снимате със старите градски трамвай и да хапнете мокър сандвич (на пара).

Няма как да пропуснем светинята на българите в Цариград - Църквата Св. Стефан. Осветена тържествено през 1898 г, тя е направена от желязо и тежи 500 тона. Две от 6-те камбани излети в Русия, огласят района на златния рог и до днес.

Продължававаме с пешеходния ЮНЕСКО тур, по време на който ще се насладим на вълшебния Истанбул и неговите забележителности: Синята джамия, базиликата Света София, както и Хиподрума на Константинопол.
Синята джамия е последнато голямо императорско религиозно здание от класическия период под управлението на Султан Ахмед. Често я наричат Синята джамия, прозвището и идва от интериора, който е облицован с 20 хиляди синьо боядисани плочки - Iznik.

Ще се спрем пред Обелиска на Теодосий, първоначално издигнат по нареждане на египетския цар Тутмос III, но пренесен в Константинопол, където император Теодосий I заповядва да бъде поставен в центъра на Хиподрума. Кратка почивка пред Германския фонтан. Наричат го така, защото е построен като подарък от императора Вилхелм II през 1898 г.

Следва базилика Св. София (отвън). Едно от най-големите чудеса на архитектурата, Света София е основана като базилика през VI в. Построена по заповед на византийския император Юстиниан, тя е била най-голямата катедрала в света за близо хиляда години; счита се за шедьовър на византийската архитектура. Превърната в джамия през 1453 г. от султан Мехмет ll. В наше време е музей.

Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване, такси за преминаване на пътните съоражнеия над и под Босфора.
Цената не включва: разходи от личен характер

 

Базиликата Света София и „Потъналия палат“ - цистерните Йеребатан

28 евро за възрастен/15 за дете до 11,99г.

Света София е една от най-популярните атракции на Истанбул. Записвайки тази екскурзия, ще се запознаете с 1500-годишната история на православната църква, през средновековието превърната в джамия, а сега сграда-музей. Чувството да застанеш под 32м диаметровия купол на Хагия София е незабравимо и неописуемо. Запазени са мозайки на християнски светци от времето на Византия. Мраморни плочи с инкрустации. Ще видите още ложата на императрицата, урната за пречистване донесена от град Пергамон, мраморната синодална врата, вратата на императора и не на последно място ще имате възможност да си пожелаете нещо на коланата на желанията.
Освен архитектурното чудо Св. София, ще имате възможността да посетите водните цистерни на древния Константинопол. Наричат ги още Подземния палат - изпълнен с древни чудеса.

336-те мистични колони, както и каменната глава на Медуза, правят мястото известно в средновековието до наши дни, и всеки един посетител от Европа е желаел непременно да го посети време на престоя си в османската столица.

Цената включва: екскурзовод, билет за Св. София и билет за цистерните Йеребатан.
Цената не включва: разходи от личен характер

 

Султански дворец Долмабахче

23 евро за възрастен/ 13 евро за дете до 11,99г.

Разгледайте двореца Долмабахче, който е последната, най-голямата и най-скъпата кралска резиденция на султаните на Османската империя ... Построена е през 1856г. по заповед на султан Абдулмеджид I, като отговор на османските султани спрямо разкошните дворци в Европа. Долмабахче е сградата с най-много полилеи от бохемски кристал, в целия свят, включително и най-големият полилей от бохемски кристал. Дворецът има толкова голямо количество злато в него, че практически половината от разходите за строителството идват от златото, използвано за декорация на таваните!

Потопете се в османския лукс и се пригответе за неподправената екстравагантност на Кристалното стълбище, по чийто червени килими са стъпвали не една и две кралски особи и аристократи.

Цената включва: транспорт, екскурзовоско обслужване, входна такса за двореца Долмабахче.
Цената не включва: разходи от личен характер

 

Фолклорно шоу в театър Ходжапаша

30 евро за възрастен / 15 евро за дете до 11,99г.

Разнообразие от очарователни фолклорни танци от районите на Анадола, Балканите и Кавказ са съчетани с екзотични ориенталски танци и модерна хореография,
Пригответе се за вечер
с нон-стоп забавления и вълнуващо едночасово шоу „Ритъмът на танца“ в легендарния театър Ходжапаша. Почувствайте наелектризиращите ритми на Турция, докато се наслаждавате на професионални танцьори на бели денс, енергични фолклорни танци и ослепителни костюми, придружени от традиционна музика и 360-градусови видео прожекции.

Цената включва: транспорт, входна такса, 1 напитка
Цената не включва: разходи от личен характер

 

 

Непознатият стар и нов Истанбул (Небостъргача Сапфир - Пеещите фонтани “Water Garden“- Кварталите Кадъкьой и Фенербахче - Хълма на Чамлъджа в Азия)

35 евро за възрастен / 25 евро за дете до 11,99г.

Програмата започва с небостъргача Сапфир, където на 54-ти етаж е изградена панорамна площадка, която оставя целия град в краката ви и разкрива впечатляващата красота на Истанбул отвисоко. Продължаваме към хълма на Чамлъджа, от където се извисява най-голямата джамия в цяла Турция. Тя може да побере 63 хиляди души и е проектирана от жени архиктекти - Бахар Мизрак и Байре Гюл. От терасите на хълма ще може да се полюбувате на още панорамни гледки, но този път от азиатската част на Истанбул.

Ще направим пешеходен тур на главната улица на историческия квартал Кадъкьой. Ще си направим снимки пред статуята на бика, разположен в центъра на квартала. Статуята е една от най-известните забележителности на азиатската страна на Истанбул. Създадена от френския скулптор Исидор Бонхьор през 1864 г. и първоначално е била издигната в Елзас-Лотарингия, преди да бъде иззета от германците, които са били в съюз с османците по време на Втората световна война. По време на обиколката ще можете да видите и операта Сюрейя, кръстена на поетесата Сюрейя Агагоглу, както стадиона на ФК Фенербахче. Съоръжението може да побере 48 хиляди души и последния му ремонт струва на бюджета 108 милиона долара.

 

Привечер, екскурзията ще завършим в сърцето на квартал Аташехир, където ще имате възможност да са полюбувате на играта на пеещите фонтани в търговския център Watergarden.

Със своята модерна концепция, това е една напълно нова градска зона събрала стотици магазини, ресторанти с кухня за всеки вкус, зони за забавления, приключенски парк и др. Всичко това гравитира около големия фонтан със светлинно и музикално шоу - единствено по рода си в Истанбул.

Цената включва: транспорт, входна такса за небостъргача Сапфир
Цената не включва: разходи от личен характер

 

Круиз по Босфора

18 евро за възрастен

При посещението на Истанбул има няколко основни неща, които всеки турист трябва да направи. Несъмнено най-важното е круиза по Босфора, където можете да видите красотата на Истанбул от морето, докато пиете чаша чай или турско кафе. Босфора не е само граница между Азия и Европа. Проливът е и основна артерия на града, както и едно от най-красивите места в цяла Турция.

Станете свидетели на красотата на Истанбул плавайки покрай двореца Топкапъ, Момината кула, джамиите Ортакьой и Меджидие, двореца Долмабахче, моста на Босфора и скъпите квартали по бреговете на пролива станали декори на редица турски сериали.

Цената включва: транспорт, билет за кораба, напитка(чай или кафе)
Цената не включва: разходи от личен характер

 

Аквариум и търговски център AQUA FLORYA

Включен в цената

Потопете се в подводния свят на Истанбулския аквариум плюс време за един от най-големите търговски комплекси в града. Посещавайки Аква Флория ше откриете воден рай, състоящ се от 16 морски среди, повече от 1500 водни и земноводни животински вида, както и интерактивни демонстрации на всеки етап от разходката. Обособени са зони със скривалища на акули, визиори за морски костенурки и огли, екзотични жаби, аквариуми с хищни пирани. Запознанството с подводния свят започва от живота в Тихия океан до морските създания на Черно море, следвайки надземните и подземни коридори на аквариума. Ще имате и свободно време да се разходите из Mall Aqua Florya. На разположение са 140 магазина и ресторанти, разпределени из 4-те етажа на сградата.
Цената включва: транспорт
Цената не включва: входна такса за аквариума, разходи от личен характер

 

 

 

 

ПРОГРАМА

1-ви ден /

Благоевград – София – Пловдив – Истанбул

Рано сутринта потегляне от автогара Благоевград, преминаване през София и Пловдив в посока Капъкуле. Пристигане в хотела привечер. Възможност за вечерна панорамна обиколка на Европейската част на Истанбул.

Нощувка.

 


2- ри ден/

Обзорен тур – Св. София и Йеребатан – Ходжапаша

Закуска. Денят започва панорамна обиколка на Истанбул в Европейската и Азиатската част, като в азиатската част ще направим панорамни снимки на Момината кула, движейки се по анадолския бряг ще се разходим из парка Паша Лиман с акцент към джамията Йени Валиде. Минавайки през моста на Босфора ще видим най-големия султански дворец Бейлербей, както и джамията в квартал Ортакьой. През свободното време на пл. Таксим ще можете да хапнете мокри сандвичи (на пара).

В обиколката е включена и българската църква св. Стефан. Както и класическия тур на ЮНЕСКО през константинополския форум, синята джамия и базиликата св. София (отвън).

Възможност за допълнителна екскурия:

 • Базиликата св. София и Потъналия палат - Йеребатан

Възможност за допълнителна екскурия:

 • Круиз по Босфора.

Прибиране в хотела. Възможност за допълнителна екскурзия по желание:

 • Вечер с турско фолклорно шоу в театър Ходжапаща.

Прибиране в хотела. Нощувка

 

 

3- ти ден/

Различен Истанбул – Долмабахче – Залез над Босфора

Закуска. Свободно време или допълнителна екскурия:

 • Султански дворец „Долмабахче“

Връщане в хотела. Възможност за допълнителна екскурзия:

 • Непознатият стар и нов Истанбул (Небостъргача Сапфир - Пеещите фонтани “Water Garden“- Кварталите Кадъкьой и Фенербахче - Хълма на Чамлъджа в Азия)

Връщане в хотела. Нощувка.

 

 

4- ти ден/

Аквариум и Mall Aqua Florya- София

Закуска. Напускане на хотела. Преди да потеглим към България, ще имаме време за пазар в един от най-новите и модерни молове на Истанбул с възможност за влизане в големия аквариум, известен с голямата си площ и богатството на морски обитатели.

Тръгване към България в посока Капъкуле - Пловдив, София и Благоевград.

Прибиране в България след 20:00ч.

 

УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

 • При пътуване/почивка в чужбина:
  - до 60 дни преди датата на пътуването - без такси, освен ако не се дължат неустойки или такси по анулирани услуги като настаняване, самолетни, фериботни или автобусни билети. В случай че при анулацията се дължат неустойки или други глоби и такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, които са част от пакетната цена на пътуването, се прилагат тарифите и правилата и условията за анулация на съответния превозвач /авиокомпания, автобусна компания или фериботна компания/;
  - от 59 до 30 дни преди датата на пътуването - такса в размер на 30% от общата стойност на пътуването, ако не се дължат неустойки или такси по анулирани услуги като настаняване, самолетни, фериботни или автобусни билети. В случай че при анулацията се дължат неустойки или други глоби и такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, които са част от пакетната цена на пътуването, се прилагат тарифите и правилата и условията за анулация на съответния превозвач /авиокомпания, автобусна компания, хотелско настаняване и/ или фериботна компания/;
  - от 29 до
  21 дни преди датата на пътуването - такса в размер на 50 процента от общата цена за пътуването, ако не се дължат неустойки или такси по анулирани самолетни, фериботни или автобусни билети. В случай че при анулацията се дължат неустойки или други глоби и такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, които са част от пакетната цена на пътуването се прилагат тарифите и правилата и условията за анулация на съответния превозвач /авиокомпания, автобусна компания или фериботна компания/;
  - от
  21 дни до преди датата на пътуването или при неявяване - 100% от общата стойност на пътуването.

 

 


Ключови думи


Мнения и коментари

Зареждане