Вълшебството на Коледните пазари в Швейцар... | ПЪТУВАЙ С МЕН |
Вълшебството на Коледните пазари в Швейцария

Вълшебството на Коледните пазари в Швейцария


4 нощувки със закуски вечери, самолетни билети с багаж и екскурзии

За екскурзията:


КОЛЕДНИ ВЪЛШЕБСТВА В ШВЕЙЦАРИЯ

 

 

 

БАЗЕЛ – БЕРН* – ЛЮЦЕРН – ЦЮРИХ – ИНТЕРЛАКЕН – ТУН – ЗАМЪКА ОБЕРХОФЕН – ЛАУТЕРБРУНЕН

 

 

В тази екскурзия:

 

 • Разгледайте Стария град на Берн, включен в списъка на ЮНЕСКО. По време на разходка с екскурзовод ще имате възможност да се възхитите на неговите фонтани, кули, причудливи улици и стария средновековен часовник.

 • Открийте основната забележителност на Люцерн: Мостът на параклиса със своята водна кула, както и исторически фасади и площади

 • Разходете се из Стария град на Цюрих и пътувайте назад през повече от 2000 години история.

 • Запознайте се отблизо с историята на приказния замък Оберхофен.

 • Изпиите едно кафе в долината на Лаутербрунен, в средата на Бернските Алпи, с единствена по рода си гледка към 300 метров водопад.

   

 

5 дни/ 4 нощувки

 

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая.

 

 

Дати

СТАТУС

Човек в двойна/ тройна

стая

Единична стая

1-во дете 2 – 11,99 г. с двама възрастни

2020

 

 

 

 

04-08.12

 

1656 1390*

1890

1290

11-15.12

 

1656 1490*

1890

1390

 

*Цените са с ранни записвания с приложено намаление до 7.11.2020


Няма свободни стаи за записване за тази програма

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

 • Самолетни билети с полет на Bulgaria Air с чекиран багаж - 23кг и ръчен до 10кг с размери 55/40/23 ;

 • 3 нощувки със закуски и вечери в хотел 3* в района на Бернер Оберланд;

 • 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 3*  в Люцерн;

 • Обзорна обиколка на гр. Цюрих;

 • Обзорна обиколка на гр. Люцерн;

 • Обзорна обиколка на гр. Тун;

 • Трансфер до Лаутербрунен:

 • Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 10 000 евро на ЗАД Дженерали

 

Задължително доплащане:

 • При наличие на Градска такса в хотелите по програмата (4,5CHF на човек, на вечер).

 

Цената не включва:

 • Целодневна екскурзия до замъка Оберхофен и коледните пазари на гр. Берн:90лв за възрастен, 40лв за деца до 11,99г.

 • Допълнителните екскурзии се провеждат при минимум 20 туристи.

 

 

Разписание:

София — Цюрих  FB45511:20/12:45

Цюрих София FB456 16:40/19:35

 

 

ВАЖНО:

 

 • Депозит в размер на 150 лв на човек при резервация.

 • Пълно плащане по резервацията до 21 дни преди датата на заминаване.

 • Безвизов режим. Необходими документи: валидна лична карта! 

 • Няма специални здравни изисквания.

 • Клиенти с ограничена подвижност молим да се обърнат към обслужващия ги туристически агент за допълнително съдействие и подробна информация.

 • Минимален брой участници: 25.

 • Краен срок за набирането им: 14 дни преди датата на отпътуване.

 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

 • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО АСА ПАРТНЪРС предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Алианц – България, бул. Княз Дондуков 59, 1504 гр. София, представителство 307 София ООД.

 • ТАСА ПАРТНЪРС е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователна полица 00088474/13062010010462 при ЗК ЛЕВ ИНС АД със седалище гр. София , бул. Симеоновско шосе 67А. Застрахователният договор е със срок от 01.06.2020 г. до 31.05.2021 г.

 

Туроператор АСА ПАРТНЪРС ЕООД е с удостоверение за регистрация за упражняване на туристическа агентска дейност РК-01-7848 и лиценз за туроператорска дейност РК-01-7956 издаден от Министерство на Туризма на Република България, с ЕИК BG202708847, адрес на управление гр. София, ул. Сан Стефано 23А, ет.2 , телефон: 024683147 emailtravelwithmebg@gmail.com
ПРОГРАМА

1-ви ден /

София – Цюрих

Събиране на летище София. Терминал 2 за редовен директен полет София — Цюрих. След кацане на летището в Цюрих се настаняваме в нашия автобус и отпътуваме за гр. Базел.

Градът е столица на едноименния кантон и център на фармацевтичната индустрия в страната. Още в миналото е бил важно речно пристанище на Рейн. По време на обиколката ще имаме възможност да видим голямата катедрала, пред която се прави коледния пазар. От балкона на катедралата има разкошна гледка към историческите мостове на реката и полите на планината Шварцвалд. Ще продължим към площада със сградата на кметството или позната още като „Червената къща“. Ще се разходим из малките китни улички на стария град, а след това ще имаме свободно време за коледните пазари на града.

Следобед се насочваме към района на Бернските Алпи, всепризнат за едно от най- красивите кътчета на Алпите. Хотела ни има запомняща се гледка към езерата Тун и Бриенц. Вечеря. Нощувка.

 

2-ти ден /

Берн- Тюн

Закуска.

Обзорна обиколка на гр. Тун, наричан „Портата на Бернския Оберланд“. Градчето се намира в единия край на едноименното езеро. Из малките му улички, човек може да се почувства всякаш е попаднал в приказка. Река Аара минава през центъра му, а на хълм, като горд страж се извисява средновековен замък на повече от 600 години.

Ще имаме време за разходка и попиване от царящата коледна атмосфера. Продължаваме към замъка Оберхофен, той е една от визитните картички на Швейцария.

Връщане в хотела и свободно време. Възможност за допълнителна екскурзия:

Полудневна екскурзия гр. Берн- забележителности и коледни базари.

90лв за възрастни, 40лв за деца до 11,99г.

Екскурзията е посветена столицата на Швейцария – Берн. Обзорната обиколка на Берн ще ни запознае със Стария град, улиците Марктгасе, Крамгасе, Кметството, Часовниковата кула, Катедралата „Сент Винсент“ и др. Ще се спрем пред федеративния парламент, ще погледаме бернските мечоци, които са символ на града.

Изчаквайки кръгъл час, градския часовник ще изнесе цяло представление пред събралото се множество. Чешмите на Берн са уникални по рода си. Всяка от тях има своя исторя, която чака да бъде разказана на всеки отпил от алпийската вода.

Ще имаме време да пием греяно вино и да се напазаруваме от аркадите на главната улица, дълта цели 6 километра.

Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.

 


3
- ти ден

Лаутербрунен- Юнгфрау

Закуска. Днес ни очакват Алпите в целия си блясък.

Запътваме се към долината на Лаутербрунен.

Едноименното малко село е в типичен алпийски стил с къщички тип- хижи.

Ще имаме време да се разходим из селото, да пием топъл чай или горещ шоколад в някоя от многото чайни приведстващи скиорите. Ще научим и за историята на върховете обграждащи долината.

Желаещите биха могли да се качат до Юнгфрау- „Шапката на Европа“. Така се нарича най- високо разположената ЖП гара в Европа, кръстена на едноименния връх.

Желаещите за Юнгфрау обаче трябва да подготвят 198CHF за железницата, общо в двете посоки. Скъпо удоволствие, което си струва и последния франк.

Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

4-ти ден /

Люцерн

Закуска. Напускане на хотела. Отправяме към един от най- красивите градове на Швейцария- Люцерн.

Още в началото на миналия век градът се утвърждава като туристическа дестинация. За него са писали не малко писатели, толкова, че дори самата Кралица Виктория решава да посети очарователния град сгушен в полите на Алпите.

Нашата обиколка започва от сградата на Централната Поща през църквата на братята Бенедиктинци, продължава през площада на Францисканския манастир, кантоналния парламент и още безброй забележителни сгради. Ще минем през стария дървен мост на р. Ройс, за да се потопим в коледната атмосфера на стария град. Наричат Люцерн градът на писаните къщи, в това ще се убедите сами, възхитени от красотата на всяка една от тях по отделно.

Ще посетим и мемориала на умиращия лъв в чест на загиналите Швейцарски гвардейци при защитата на краля по време на френската революция. Този град е пълен с история и пропит с уникална атмосфера. През свободното време всеки ще усети от нея, докато се разхожда покрай реката или пие греяно вино някъде из многото коледни пазарчета. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

 

 

 

5-ти ден /

Цюрих- София

Закуска. Напускане на хотела и потегляне към Цюрих. Ще имаме обзорна обиколка на града. По време на обиколката ще разгледаме плодаща на Операта, ще минем покрай двете големи катедрали: Грос Мюнстер и Фрауен мюнстер. Ще се разходим по главната пазараска улица – Банхофщрасе, известна с многото банки и шикозни модни магазини. Възможност за допълнителна екскурзия:

Музея н шоколода и фабриката на „Линд“

45лв за възрастни, 30лв за деца до 11,99г.

 ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЕКСКУРЗИИ

 

Обозорна обиколка на гр. Люцерн

Включена в цената
Люцерн е може би перлата в короната на Швейцария. Наричат го още “Пазителят на прохода Св. Готард“. Несъмнено смятан за най- красивия и обаятелен град в целия алпийски регион и ние сами ще се убедим в това.
Центърът е разположен на десния бряг на река Ройс, там където водите на Люцернското езеро се оттичат към езерото Цуг.

Обиколката ни ще започне с прочутия дървен мост на “Капелен“, от където ще влезем в уличките на стария град. Впечатление ще ни направят сградите обрисувани майсторски с техника “сграфито“, най-известната ,от които е “Танцът на смъртта“, работа на Каспар Меглингер. Следва “Хиршенплац“ с извисяващата се сграда на старото кметство.
Обиколката ще завършим на средновековния мост “Шпреуер“.
Свободно време за разходка из оживените улици на града.

Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване
Цената не включва: разходи от личен характер

 

 

Екскурзия до столицата Берн- забележителности и коледни базари

80лв - възрастни/ 40лв- деца до 11,99г.

.Берн е столицата на Швейцария. Наричат го “Градът на мечките“ от където, според една от теориите, идва името на града в буквален превод- мечка. 
Разходката ни в историческия център, който е под егидата на ЮНЕСКО, ще започне по улица “Крамгассе“, смятана за една от най- красивите търговски улици на Европа. 
Следва градската катедрала, която е най-високата религиозна сграда в Швейцария, 
Бернския астрономически часовник, който по нищо не отстъпва на по-късно построения пражки такъв. 
Продължаваме с една от градските чешми- “Детеядеца“ 
Ще завършим обиколката със снимки пред федералния дворец (Curia Confœderationis Helveticæ ). 


Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване
Цената не включва: разходи от личен характер

 

 

Обзорна обиколка на гр. Цюрих

Включена в цената

Цюрих е обявен за града с най- висок стандарт на живот, както и за най- богатото населено място на стария континент.
Той е най-големият град на Швейцария, съсредоточил седалищата на десетки световни банки, което го утвърждава като световен финансов център.
Цюрих е живописно разположен на брега на Цюрихското езеро, там където водите на езерото се оттичат през река Лимат.
Обзорната обиколка включва: площада пред градската опера(Opernhaus), катедралите Фраумюнстер и Гросмюнстер, преминаване през мостовете на р. Лимат. Свободно време за разходка по главната улица “Ренвег“.

Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване
Цената не включва: разходи от личен характер

 

Обзорен тур на Базел

Включена в цената

 Градът е столица на едноименния кантон и център на фармацевтичната индустрия в страната. Още в миналото е бил важно речно пристанище на Рейн. По време на обиколката ще имаме възможност да видим голямата катедрала, пред която се прави коледния пазар. От балкона на катедралата има разкошна гледка към историческите мостове на реката и полите на планината Шварцвалд. Ще продължим към площада със сградата на кметството или позната още като „Червената къща“. Ще се разходим из малките китни улички на стария град, а след това ще имаме свободно време за коледните пазари на града.

Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване
Цената не включва: разходи от личен характер.

 

 

Шапката на Европа (Юнграу)

198CHF за двупосочен билет(цената на железницата може да варира към момента на закупуване)

 

Цената включва: транспорт
Цената не включва: разходи от личен характер.

 

 
УСЛОВИЯ ЗА АНУЛАЦИЯ:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на Потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:

 

 • При пътуване/почивка в чужбина:
  - От момента на резервация до 30 дни преди тръгването в размер на внесения депозит по резервацията, освен ако не се дължат неустойки или такси по анулирани услуги като настаняване, самолетни, фериботни или автобусни билети. В случай че при анулацията се дължат неустойки или други глоби и такси за анулиране на издадени вече самолетни, фериботни или автобусни билети, които са част от пакетната цена на пътуването, се прилагат тарифите и правилата и условията за анулация на съответния превозвач /авиокомпания, автобусна компания, хотелско настаняване и/ или фериботна компания/;
  - от 
  30 дни до преди датата на пътуването или при неявяване - 100% от общата стойност на пътуването.

 


Ключови думи


Мнения и коментари

Зареждане


Още оферти, които може би ще харесате