Перлите на Северното Черноморие - Hotel Ve... | ПЪТУВАЙ С МЕН |
Перлите на Северното Черноморие - Hotel Vega **, Кранево- От София и Пловдив

Перлите на Северното Черноморие - Hotel Vega **, Кранево- От София и Пловдив


Екскурзия с 3 нощувки, закуски, обеди и вечери- Аладжа Манастир- Балчик- Тюленово-Калиакра

За екскурзията:


 

ОФЕРТА 55+ и приятели

ПЕРЛИТЕ НА СЕВЕРНОТО ЧЕРНОМОРИЕ

 

(ПРЕОТКРИЙ БЪЛГАРИЯ)

 

МИНИ ПОЧИВКА С ТРЪГВАНЕ ОТ

СОФИЯ и ПЛОВДИВ

с посещение на двореца на Кралица Мария в Балчик

и Аладжа Манастир

+

възможност за посещение на крепостта Калиакра и Тюленово

и правителствената резиденция- дворец Евксиноград

 

 

4 дни / 3 нощувки

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, настанен в стандартна стая на база закуска, обяд и вечеря на тристепенно меню

ВТОРИ НА ПОЛОВИН ЦЕНА ДО 31.08
Период 
СТАТУС


1- ви човек в двойна стая

 


2-ри човек в двойн стая


E
динична стая

Цена на 1-во/2-ро дете до 11,99г, настанени с 2-ма възрастни

10.09 – 13.09

СТОП

STOP

STOP

STOP

STOP
Няма свободни стаи за записване за тази програма

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

 • Транспорт с автобус 3/4* по маршрута с включени такси;

 • 3 нощувки в хотел Vega**, намиращ се на първа линия до плажа на Кранево;

 • 3 закуски, 3 вечери, 3 обяда на двустепенно меню в ресторанта на комплекса;

 • Шезлонги на басейна;

 • Свободно време за разходка и развлечения в град Балчик с възможност за посещение на двореца на Кралица Мария;

 • Посещение на Аладжа манастир;

 • Представител от туроператор по време на пътуването;

 • Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 5000 евро на ЗК ЛЕВ ИНС АД;

 

Цената НЕ включва:

 • входна такса за комплекс ''Аладжа манастир''- заплаща се на място, по желание.
  Възрастни (индивидуални) - 5 лв.; Възрастни в група (над 10 човека) - 3 лв.; Деца (7-16г.) - 2 лв.
 • входна такса за „Ботаническа градина Балчик“- заплаща се на място, по желание. Възрастни - 8,00 лв.; Ученици, студенти и пенсионери (при представяне на удостоверителен документ) – 3,00 лв.; Деца до 7 г. – безплатно

Хора с трайни увреждания – безплатно (при представяне на удостоверителен документ)

 • Полудневна екскурзия до Тюленово и крепост Калиакра- 20 лв. за възрастен и 5 лв. за дете до 11,99г.

 • Полудневна екскурзия до президентската резиденция и царски дворец ''Евксиноград''- 25 лв. за възрастен и 10 лв. за дете до 11,99г.

 • Допълнително заплащане на застраховка за лица над 70г. - 5 лв

 • Разходи от личен характер

 

Разписание:

Тръгване от София, пл. Александър Невски6:00ч.

 Тръгване от Пловдив, ОМV до хотел Санкт Петербурт – 8:00ч.

 

ЗАЩОТО ВИЕ СТЕ НИ ВАЖНИ:

 • автобусите подлеждат на дезинфекциране всяка вечер;

 • автобусите се почистват при всяка почивка;

 • измерване на температурата на всеки един турист в деня на отпътуване и всяка сутрин при качване на автобуса;

 • ден преди датата на отпътуване представител на туроператора по време на пътуването, се свързва с туристите, за да се представи и да се поинтересува от доброто им здравословно състояние;

 • носенето на предпазна маска по време на пътуването е повече от препоръчително;

 • представителя предлага дезинфектант при слизане и качване в автобуса;

 

 

Важно:

 • Депозит в размер на 50 лв. при резервиране.

 • Пълно плащане по резервацията до 14 дни преди датата на отпътуване.

 • При наличие на ранни записвания или други промоционални цени, важат специалните условия (ако има такива!) към конкретната оферта.

 • Необходими документи: валидна лична карта!

 • Няма специални здравни изисквания.

 • Клиенти с ограничена подвижност молим да се обърнат към обслужващия ги туристически агент за допълнително съдействие и подробна информация.

 • Минимален брой участници: 35.

 • Краен срок за набирането им: 7 дни преди датата на отпътуване.

 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

 • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО АСА ПАРТНЪРС предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Алианц – България, бул. Княз Дондуков 59, 1504 гр. София, представителство 307 София ООД.

 • ТАСА ПАРТНЪРС е със сключена застраховка „Отговорност на туроператора“ чрез застрахователна полица 00088474/13062010010462 при ЗК ЛЕВ ИНС АД със седалище гр. София , бул. Симеоновско шосе 67А. Застрахователният договор е със срок от 01.06.2020 г. до 31.05.2021 г.

 

Туроператор АСА ПАРТНЪРС ЕООД е с удостоверение за регистрация за упражняване на туристическа агентска дейност РК-01-7848 и лиценз за туроператорска дейност РК-01-7956 издаден от Министерство на Туризма на Република България, с ЕИК BG202708847, адрес на управление гр. София, ул. Сан Стефано 23А, ет.2 , телефон: 024683147 emailtravelwithmebg@gmail.com

 

 

 

ПРОГРАМА

 

 

1 – ви ден / Четвъртък

София – Пловдив – Аладжа Манастир – Кранево

Сборен пункт в София, пл. Александър Невски. Настаняване в автобуса по определен списък и план. Запознанство с екскурзовода и потегляне към северната черноморска ривиера. Пътят ни минава през Пловдив в посока към Бургас и очарователните старопланински пейзажи при Обзорския проход и нос Емона. Пристигнали в Северна България по обяд се отправяме към едно древно място, изпълнено с много енергия, а именно комплекс Аладжа манастир /по желание на място се заплаща входна такса за манастира/. Там ще Ви запознаем с историята на този културен паметник и носейки лист и химикал ще напишем по едно желание, за да може всеки да го пусне в ''Кутията на желанията'', за която се говори, че сбъдва мечтите на истински вярващите хора. Следва да посетим и ''Катакомбите'', обитавани през раннохристиянската епоха (IV-VI в.), ще разгледаме Историческия музeй, от където можем да си купим по нещо за спомен от манастира. След разглеждането на тази историческа забележителност, която наистина си струва посещението, ще се настаним в хотела ни в курортното селище Кранево. Кранево несъмнено има един от най- хубавите плажове в цялата страна. Неслучайно по времето на социализма в него са строени толкова много почивни бази. Обяд. Свободно време за плаж. Вечеря. Нощувка.

 

2 – ри ден /Петък;

Тюленово – Калиакра

Закуска.Свободно време за плаж и забавления  или възможност за полудневна екскурзия / по желание /

Отправяме към към нос Калиакра,обитаван от тракийци,по-късно и от гърци, а също така и османлии.Една от легендите за това място гласи, че по време на Османското владичество,там държали в плен едни от най-красивите и недокоснати девойки,като ги дали за награда на храбрите воини.Да обаче, нито една от тях не искала да бъде обезчестена и загинали в аленеещите се от залеза води, запазвайки чисто своето име и моминска чест. Тази и още толкова много легенди ще си разкажем отново и отново в района на Калиакра. А от самата крепост с гледка към така синьото море, може би ще видим и делфини! Кой знае!?

Продължаваме към Тюленово и арката, която е образувало морето, взрязващо своите вълни в скалите. Ще се налюбуваме на гледката, ще направим и снимки.

Удоволетворени от прекрасната екскурзия, изпълнена с много положителни емоции, се насочваме към хотела. Свободно време за плаж. Обяд, вечеря и нощувка.

 

3 – ти ден / Събота

Евксиноград

Закуска.Свободно време за плаж и забавления или възможност за полудневна екскурзия /по желание/.

Двореца Старо Сандрово или днес Евксиноград.

Само на 8 километра северно от Варна, край брега на морето, се намира първата и най-старата извънградска резиденция на българските владетели от последното българско царство. Това е прочутият Евксиноград, известен с великолепните си градини, паметник на парковото изкуство от световна величина. Дворецът е недвижима културна ценност от национално значение.

Целият "Евксиноград" се разпростира върху близо 900 декара земя, собственост на българската държава, и включва освен основната постройка на двореца, още оранжерии за редки растителни видове и живи цветя, френска градина и английски парк, винарска изба с новозасадени лозя, спортен комплекс, няколко ваканционни вили, бившата резиденция на държавния глава, хотелска и административна част с ресторант, както и няколко постройки, където в миналото са се помещавали царската прислуга и конюшнята.

Заедно с местен екскурзовод, ще извървим стъпките на българските царе, и на височайшите особи, които са били техни гости.

Ще се насладим на пъстроцветните килими от цветя застлали терасата с водно огледало на фона на „гостоприемната морска шир, от където идва и днешното име на двореца. Ще видим и слънчевия часовник, подарък от английската кралица Виктория към Фердинанд I. Не на последно място ще разгледаме вътрешността на двореца, следваща най- изисканите и модерни за времето си архитектурни и екстериорни решения в Западна и Централна Европа.

Първият етаж е зает от просторен хол, свързан с приемни зали, музикален салон, трапезария, кабинет и работни помещения. На втория етаж са разположени царските спални и стаите за гости.

Обиколката трае 1 час и 30 минути, по време на които ще се потопим изцяло в разкоша на Царска България.

Връщаме се в хотела за обяд. Свобобдно време, вечеря. Нощувка.

 

4 – ти ден / Неделя

Балчик – Пловдив – София

Закуска. Плаж до обяд и напускане на хотела в 11:30ч.

Отправяме се към гр.Балчик, където ще имате време за обяд и разходка на крайбрежната алея, както и допълнителна възможност /по желание / за посещение на Двореца в Балчик, наричан още "Тихото гнездо" на красивата, но печална кралица - Мария Румънска. В архитектурата на двореца се преплитат старобългарски, готически, ориенталски, мавритански елементи. Мария се влюбва от пръв поглед в малкото късче земя, разположено на брега на Черно море, пленена от балчишките бели скали и морето, от вековните дървета, водопадите и ручеите. Дори старите воденици и многобройните каменни чешми омагьосали първата дама на Румъния и тя създала тук своята обител на тъгата и усамотението - Дворецът, който днес заедно с Ботаническата градина е едно от най-очарователните места на Северното Черноморие.

Доволни от преживяното, по време на екскурзията, се ориентираме в посока Стара Загора– Пловдив – София. Пристигане в София привечер. Изпращаме се подобаващо ,с обещанието да се видим отново.

 

 

Vega hotel **

https://hotelvegakranevo.com/

 

Хотел Вега се намира в Кранево, само на 60 метра от най-близкия плаж. Предлага помещения с плоскоекранен телевизор с кабелни канали и хладилник. На цялата площ има безплатен WiFi.

Всички стаи включват балкон с гледка към градината и баня с душ. Хладилникът е стандартно удобство, а апартаментите и студиата разполагат и с кухненски бокс.

На място могат да бъдат заявени трансферни услуги, а пред сградата има безплатен частен паркинг. На 20 метра от Hotel Vega се намира супермаркет.

 

Дейности

 • велосипеди под наем

 • детска площадкаИнтернет:

 • Wi-Fi интернет е наличен в хотелските стаи и е без заплащане.

 

 • Стаите се почистват ежедневно!
 • Всички стаи имат редовни легла!


Ключови думи


Мнения и коментари

Зареждане


Още оферти, които може би ще харесате