Магията на Кападокия 2020, полет от Варна | ПЪТУВАЙ С МЕН |

Запиши се
КАПАДОКИЯ - Приказка, която трябва да се изживее!
Магията на Кападокия 2021, полет от София и Варна

Магията на Кападокия 2021, полет от София и Варна


Кападокия – приказната земя, която впечатлява с необичайни природни забележителности, удивителни скални църкви и тайнствени подземни градове.

За екскурзията:


Магията на Кападокия  Пролет 2021

 

Самолетна програма от София и Варна със 7 нощувки

 

**Направете резервация с общо 20 евро депозит до 31.12.2020 г. Доплатете остатъка до 25 дни преди датата на отпътуване.

 

 

 

 

 

 

8 дни / 7 нощувки

 

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек,на база All Inclusive и закуска + вечеря, с включени летищни такси до изчерпване на промоционалните места

HB & ALL

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

От Варна

 

 

 

29.04–06.05

722

917

704

06.05–13.05

675

878

665

 

от София

 

Човек в двойна стая

Единична стая

3-ти възрастен

08.05 – 15.05

722

917

722

15.05 - 22.05

722

917

722

22.05 - 29.05

722

917

722

**Направете резервация с общо 20 евро депозит до 31.01.2021 г. Доплатете остатъка до 25 дни преди датата на отпътуване.

 

 

 

Цената включва:

 

 • Чартърен полет София / Варна – Анталия –  София / Варна

 • Летищни такси

 • Багаж до 20 кг. чекиран и до 7 кг. Ръчен.

 • Tрансфери: летище - хотел - летище

 • Транспорт с лицензиран автобус по съответния маршрут

 • 1 нощувка със закуска и вечеря, хотел Ney 3* в Коня - www.hotelney.com или Baykara 3 * - www.baykarahotel.com

 • 3 нощувки със закуска и вечеря, хотел Tassaray 4* в Кападокия - http://www.oteltassaray.com или Janet Hotel 3* - https://janet-hotel-urgup.booked.net

 • 3 нощувки на база All inclusive в района на Анталия в хотел Hedef Resort 4* - http://www.hedefresort.com

 • Медицинска застраховка на ЗК"ЛЕВ ИНС" с покритие 10 000 евро (за лица до 70 г.)

 • Екскурзоводско обслужване  и туристическа програма в Анталия, Коня и Кападокия от местен лицензиран екскурзовод на български език, който пътува с групата.

  Екскурзия до Анталия с разглеждане на основните забележителности

 • Изпращане от представител на TA на летище Варна.

 • Всички пътни и магистрални такси.

 

 

 

Цената НЕ включва:

 

 • Такса гориво - начислява се при промяна на цените на горивата (виж забележката най- долу).

 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 70 до 79 г. - доплащане 10 лв.

 • Мед. застраховка с покритие 10 000 евро за лица от 79 до 85 г. - доплащане 20 лв

 • Застраховка "Отмяна на пътуване". Сключва се до 7 работни дни от датата на подписване на договора за туристически пакет, при условие, че е извършено първо плащане по договора и само в случай, че до началната дата на пътуването остават не по-малко от 10 дни, считано от деня на сключване на застраховката. Стойността на застраховка "Отмяна на пътуване" зависи от цената на закупения пакет, възрастта на туриста и срока за анулация.

 • Допълнителни екскурзии и посещения на туристически и др. обекти.

 • Посещение на атракционно ориенталско заведение в Кападокия с богата музикална програма и напитки (без лимит местно производство)– 25 евро.

 • Полет с балон над Кападокия с лицензирана местна компания, с включени лека закуска преди полета, сертификат и чаша шампанско –150 евро

 • Екскурзия до Сиде и Манавгат – 50 евро

 • Разходи от личен характер и бакшиши.

 

 • Музейни и входни такси

 

Крепостта Ючхисар - 10 турски лири

Национален парк Гьореме - 75 турски лири

Долината Зелве - 20 турски лири

Древния град Каймаклъ - 50 турски лири

Гробницата на Мевляна, Коня – без входна такса

Медресето Каратай в Коня – 6 турски лири

 

Посочените музейни и входни такси са с информативен характер съобразно Вашето свободно време и интереси. Агенцията не носи отговорност при промяна на дадена входна такса. Всички входни такси се заплащат на място 1.Условия за записване и плащане при стандартни цени:

 

50 % депозит от общата цена на туристическия пакет - при записване.

Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване.

Плащането се извършва в лева, в брой или по банков път и съобразно официалния фиксинг на БНБ в деня на плащането.

 

Условия за записване и плащане при цени с включени отстъпки за ранно записване, промоции и оферти в последната минута

 

Ранните записвания, промоциите и офертите в последната минута са валидни при резервация и плащане, направени в рамките на обявените за всеки хотел дати, срокове и условия.

2.Минимален брой участници за провеждането за осъществяване на пътуването: 40 човека.

3.Минимален брой участници за провеждането на допълнителните екскурзии и посещения на туристическите обекти: 20 човека.

Последователността на екскурзиите обявени в програмата не се гарантира и може да бъде променена в зависимост от работното време на историческите обекти и трафика в посещаваните населени места.

Допълнителните екскурзии се заявяват и заплащат на място на представителя на фирмата партньор.

Не се препоръчва посещение на Ючхисар и Каймаклъ за хора със здравословни проблеми (високо кръвно налягане, световъртеж, затруднения с опорно двигателния апарат и др.), с ограничена подвижност и за страдащи от клаустрофобия.

Екскурзията "Полет с балон над Кападокия" се осъществява от местни лицензирани компании, като провеждането им не се осъществява при сила на вятъра над 2м/сек, мъгла и дъжд или по преценка на екипа.

 

4.Срок за уведомяване при недостатъчен брой записани туристи:

а) 20 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-голяма от 6 дни;

б) 7 дни преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност от два до 6 дни;

в) 48 часа преди започването на изпълнението на туристическия пакет - в случай на пътувания с продължителност, по-малка от два дни.

 

5.Необходими документи за пътуване: валиден международен паспорт.

 

6.Визов режим: няма изисквания за визи.

 

7.Такса гориво: Поради постоянно променящите се цени на горивата, авиокомпаниите могат да начислят т.нар. горивна такса /fuel surcharge/. В такъв случай към цената на пътуването ще се добави и фактическата стойност на горивната такса, изчислена по формула, обяснена по-долу, като тя е дължима за всички резервации за полета, за които се начислява, без значение кога са направени същите. Ако има такова изменение, информация за стойността му се обявява 20 дни преди датата на съответния полет и информацията се предава на клиентите.

 

Заплащането на горивната такса се извършва до 7 дни преди датата на отпътуване, в агенцията, в която е направена резервацията /за записвания по-малко от 20 дни преди съответния полет важи същата обявената горивна такса, ако има такава/. Цените на самолетните билети в тези оферти са калкулирани при следните цени на горивата на тон за 1 /една/ отсечка – Варна – 600 долара на тон, Анталия – 600 долара на тон. Формулата за изчисляване на нетната горивна такса е: ((X-Y) x Z) + ((X1- Y1) x Z1)/брой седалки = НЕТНА ГОРИВНА ТАКСА, където X е актуалната цена на горивото към дадена дата /преди или по време на полетната програма/, Y е гореописаната цена на горивото, заложена в офертите, а Z - средния разход на гориво в тонове по летателна отсечка Варна – Анталия, а X1, Y1 и Z1 представляват същите описани по-горе компоненти, но по летателна отсечка Анталия - Варна.

 

8.Място, дата и часове на отпътуване:

 

Датите на отпътуване са обявени в ценовите таблици за всеки хотел.

По време на пътуването с автобус се правят почивки на предвидените за целта места на всеки 2,5 - 3 часа.

Туроператорът си запазва правото да промени часа на тръгване и превозвача, при настъпване на обективни причини, които налагат това и са извън неговата воля.

 

9.Права на потребителите:

 

Потребителят има право да прехвърли сключения от него договор за туристически пакет на друго лице, което отговаря на всички изисквания, приложими към сключения договор, само след като е отправил писмено предизвестие до Туроператора на адреса за кореспонденция със същия с писмо с обратна разписка, получено от Туроператора в срок не по - късно от 7 дни преди започване на изпълнението на туристическия пакет. Лицето, което прехвърля, и лицето, на което се прехвърля договора за туристически пакет, са солидарно отговорни за заплащане на оставащата част от сумата по договора, ако има такава и на всички допълнителни такси, налози или други допълнителни разходи, произтичащи от прехвърлянето. Туроператорът информира лицето, което прехвърля туристическия пакет, за действителните си разходи, във връзка с прехвърлянето.

При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.

Потребителят има право да се откаже от договора без да дължи неустойка или обезщетение, в срок до 3 (три) дни от датата на записване и заплащане на депозит.

При резервации по пакет „ранно записване“ в случай на отказ от пътуване и невъзможност да се смени датата на пътуване, след указания срок от 7 (седем) дни от датата на записване, Потребителят резервирал и заплатил пакет за „ранно записване” губи 100 % (сто процента) от внесената сума.

При резервация с включени отстъпки за ранно записване Потребителят има право да смени датата на пътуване или да преотстъпи своето пътуване на трето лице в срок до 7 дни, считано от датата на сключване на договора, с писмено предизвестие, връчено до Туроператора по реда и условията на ал. 4. При неспазване на посочения срок, съответно след изтичане на същия, смяната на датата на пътуване или преотстъпване правата на трето лице се заплащат от потребителя, съгласно валидните в момента на смяната цени и условия.

Резервацията се счита за валидна, само ако е потвърдена от Туроператора в рамките на 48 часа. Ако не бъде потвърден първоначално заявеният хотел, Туроператорът може да предложи на Потребителя други възможности за настаняване. В случай, че Потребителят не приеме другите възможности, той има право да изиска да му бъде възстановен заплатения депозит.

 


Галерия


Ключови думи


Мнения и коментари

Зареждане


Още оферти, които може би ще харесате