Кратко бягство в Истанбул (с 2 нощувки) | Пътувай с мен |

Кратко бягство в Истанбул (с 2 или 3 нощувки)


2 пълни дни с възможност за пазар

Кратко бягство в Истанбул (с 2 или 3 нощувки)

За екскурзията:


Пролет в Истанбул + пазар и още…

от София и Пловдив

(с 2 или 3 нощувки)

 

Включена панорамна обиколка на Истанбул в Европейската част с акцент върху парка Гюлхане и стария Египетски пазар.

Възможност за круиз по Босфора!

Екскурзия: Непознатият Истанбул включваща голямата джамия „Чамлъджа“ с 6 минарета и неописуема гледка към града, забележителностите на кварталите Кадъкьой и Мода, пеещите фонтани Water Garden и най- големия OUTLET CENTER в Истанбул!

Възможност за парка с лалетата Емирган през Април.

 

 

 

ЗАЩО ТАЗИ ПРОГРАМА:

 

 • проверени хотели

 • удобни автобуси

 • включена богата туристическа обиколка

 • перфектни местни и български екскурзоводи

 • акцент върху зоните за пазар с намаления

 

 

 

 

Цените в таблицата по-долу са в ЛЕВА на човек, в стандартна стая .

Дати

НОЩУВКИ

 


СТАТУС

Човек в двойна/ тройна

стая

Единична стая

1-во дете 2 – 11,99 г. с двама възрастни

28.04-02.05

3


ИМА МЕСТА

249

310

220

14 -17.04

2

 

СТОП

-

-

-

 

 

 

 


Няма свободни стаи за записване за тази програма

 

Цената е на човек в ЛЕВА и включва:

 • Транспорт с автобус 3/4* по маршрута с включени такси;

 • 2 или 3 нощувка със закуска в хотел 3*** на удобна локация в Истанбул.

 • Обзорна обиколка на Истанбул (Таксим, Истиклал, Султан Мехмед и Света София, както и църквата Св. Стефан със Златния Рог)

 • Представител от туроператора по време на пътуването;

 • Медицинска застраховка за целия период на пътуване с лимит на отговорност 5 000 евро на ЗАД Дженерали

 

 • Цената не включва:

   

  • Целодневна екскурзия Непознатият Истанбул (Ортакьой, Кадъкьой и най-голямата джамия в Турция „Чамлъджа“ със зашеметяваща гледка от хълма, фонтаните Уотъргардън и пазар в Outlet Center )- 40 евро

  • Круизно корабче по Босфора- 18 евро;

  • Парк “Eмирган- 10 евро;

  • Целодневна екскурзия до принцовите острови с включен обяд: 35 евро;(възможна за екскурзията с 3 нощувки)

  • Застраховка „Отмяна на пътуване“ към ЗАД Алианц.

  • Туристическа такса на човек на вечер(заплаща се в хотела)

   

   

 

 

Разписание:

Тръгване от София (Александър Невски)22:00 PM

Тръгване от Пловдив (Бензиностанция OMV с/у хотел Санкт Петебург): 23:30

 

 

 

ВАЖНО:

 

 • Депозит в размер на 100 лв до 24 часа след потвърждение на резервация.

 • Пълно плащане по резервацията до 31 дни преди датата на заминаване.

 • Необходими документи: Препоръчва се да имате валиден задграничен паспорт с минимум 6 месеца валидност от датата на отпътуване! 

 • Здравни изисквания: Антигенен тест до 48 часа преди влизане в страната или ваксинационен сертификат за Covid 19

 • Клиенти с ограничена подвижност молим да се обърнат към обслужващия ги туристически агент за допълнително съдействие и подробна информация.

 • Минимален брой участници: 35.

 • Краен срок за набирането им: 7 дни преди датата на отпътуване.

 • Туроператорът си запазва правото да прави промени по програмата.

 • Туроператорът предоставя възможност за сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма. ТО АСА ПАРТНЪРС предлага Застраховка Отмяна на пътуване при ЗАД Алианц – България, бул. Княз Дондуков №59, 1504 гр. София, представителство 307 София ООД.

 

 

ПРОГРАМА

1-ви ден /

София – Пловдив – Истанбул

Вечерта в 22:00 часа от площад Александър Невски- София, потегляне в посока Пловдив и Капитан Андреево. Нощен преход.


2- ри ден/

Обзорна обиколка(Султан Ахмед- Златен Рог- Таксим)

Пристигане преди обяд в Истанбул. Пешеходна обиколка на площад Султан Ахмед, ще видим Синята Джамия, влизане в Света София при възможност, разходка до Топ Капъ и парка Гюлхане. Продължаваме с българската черква Свети Стефан и свободно време на главната улица- Истиклал.

Настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.

 

3- ти ден/

Корабче по Босфора и Принцовите острови- Долмабахче

Свободно време.  Възможност за обиколка  с корабче през най- интересните места на протока и спирка с обяд на Принцовите Острови. Следобед възможност за посещение на  двореца Долмабахче. Свободно време. Нощувка.4- ти ден/

Различен Истанбул+ outlet пазар

Закуска. Възможност за допълнителна екскурзия:

 • Непознатият Истанбул (Пеещите фонтани “Water Garden“- Кварталите Кадъкьой , Мода, Ортакьой- Хълма на Чамлъджа в Азия- Outlet Center)

Това е една от онези екскурзии, която ще Ви разкрият града по друг начин.

Ортакьой с бароковата джамия и безброй кафета на брега на Босфора. Ще имате време да се пазарите и с продавачите на сувенири или просто да си направите снимка на фона на МостаМъчениците от 15 юли. Отсреща се вижда Бейлейрбей Сарай.

По време на екскурзията ще се качим в автобуса и ще минем през моста, за да стигнем Азиатската част. Продължаваме към Кадикьой, където е време за обяд, там ще намерите шарени улици, ресторанти с прясна риба, кафета пълни с младежки дух и не на последно място- поглед към Европейската част на Истанбул и Босфора.

Продължаваме към най- големия аутлет цънтър на града, който е рай за туристите търсещи изгоден пазар (от дрехи и обувки, до храни и стоки за бита). Ще завършим деня в Water Garden, където ще се порадваме на светлинното водно шоу.

Връщане в хотела. Нощувка.

 

 

5- ти ден/

Емирган- София

Закуска. Напускане на хотела. Преди да потеглим към България ще посетим красивия Парк- Емирган, той е един от любимите места за посещение на местните. Парка е известен с богатата си растителност, красивата гледка към Босфора и най- вече килимите от лалета през Април.

Тръгване към България в посока Капъкуле - Пловдив, София и Благоевград.

Прибиране в България след 20:00ч.

 

 

ВЪТРЕШНИ ТУРОВЕ

 

Класически ЮНЕСКО тур на Истанбул

Включена в цената

Нашата опознавателна обиколка започва

с Площад Таксим, където ще направим пауза и ще си разкажем за забележителностите: Паметника на Републиката, културен център Ататюрк и др. Ще дадем свободно време да се снимате със старите градски трамвай и да хапнете мокър сандвич (на пара).

Няма как да пропуснем светинята на българите в Цариград - Църквата Св. Стефан. Осветена тържествено през 1898 г, тя е направена от желязо и тежи 500 тона. Две от 6-те камбани излети в Русия, огласят района на златния рог и до днес.

Продължававаме с пешеходния ЮНЕСКО тур, по време на който ще се насладим на вълшебния Истанбул и неговите забележителности: Синята джамия, базиликата Света София, както и Хиподрума на Константинопол.
Синята джамия е последнато голямо императорско религиозно здание от класическия период под управлението на Султан Ахмед. Често я наричат Синята джамия, прозвището и идва от интериора, който е облицован с 20 хиляди синьо боядисани плочки - Iznik.

Ще се спрем пред Обелиска на Теодосий, първоначално издигнат по нареждане на египетския цар Тутмос III, но пренесен в Константинопол, където император Теодосий I заповядва да бъде поставен в центъра на Хиподрума. Кратка почивка пред Германския фонтан. Наричат го така, защото е построен като подарък от императора Вилхелм II през 1898 г.

Следва базилика Св. София (отвън). Едно от най-големите чудеса на архитектурата, Света София е основана като базилика през VI в. Построена по заповед на византийския император Юстиниан, тя е била най-голямата катедрала в света за близо хиляда години; счита се за шедьовър на византийската архитектура. Превърната в джамия през 1453 г. от султан Мехмет ll, действа като такава до наши дни.

Цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване,
Цената не включва: разходи от личен характер

 

 

 

 

Непознатият стар и нов Истанбул (Небостъргача Сапфир - Пеещите фонтани “Water Garden“- Кварталите Кадъкьой и Фенербахче - Хълма на Чамлъджа в Азия)

40 евро за възрастен / 25 евро за дете до 11,99г.

Започваме с прекрасния малък квартал Ортакьой, където ще се полюбувате на атмосферата край Босфора. Продължаваме към хълма на Чамлъджа, от където се извисява най-голямата джамия в цяла Турция. Тя може да побере 63 хиляди души и е проектирана от жени архиктекти - Бахар Мизрак и Байре Гюл. От терасите на хълма ще може да се полюбувате на още панорамни гледки, но този път от азиатската част на Истанбул.

Ще направим пешеходен тур на главната улица на историческия квартал Кадъкьой. Ще си направим снимки пред статуята на бика, разположен в центъра на квартала. Статуята е една от най-известните забележителности на азиатската страна на Истанбул. Създадена от френския скулптор Исидор Бонхьор през 1864 г. и първоначално е била издигната в Елзас-Лотарингия, преди да бъде иззета от германците, които са били в съюз с османците по време на Втората световна война. По време на обиколката ще можете да видите и операта Сюрейя, кръстена на поетесата Сюрейя Агагоглу, както стадиона на ФК Фенербахче. Съоръжението може да побере 48 хиляди души и последния му ремонт струва на бюджета 108 милиона долара.

 

Привечер, екскурзията ще завършим в сърцето на квартал Аташехир, където ще имате възможност да са полюбувате на играта на пеещите фонтани в търговския център Watergarden.

Със своята модерна концепция, това е една напълно нова градска зона събрала стотици магазини, ресторанти с кухня за всеки вкус, зони за забавления, приключенски парк и др. Всичко това гравитира около големия фонтан със светлинно и музикално шоу - единствено по рода си в Истанбул.

Няма да забравим да направим и пазар в най- големия аутлет в Истанбул.

Цената включва: транспорт, екскурзовод

Цената не включва: разходи от личен характер

 

Круиз по Босфора

18 евро за възрастен

При посещението на Истанбул има няколко основни неща, които всеки турист трябва да направи. Несъмнено най-важното е круиза по Босфора, където можете да видите красотата на Истанбул от морето, докато пиете чаша чай или турско кафе. Босфора не е само граница между Азия и Европа. Проливът е и основна артерия на града, както и едно от най-красивите места в цяла Турция.

Станете свидетели на красотата на Истанбул плавайки покрай двореца Топкапъ, Момината кула, джамиите Ортакьой и Меджидие, двореца Долмабахче, моста на Босфора и скъпите квартали по бреговете на пролива станали декори на редица турски сериали.

Цената включва: транспорт, билет за кораба
Цената не включва: разходи от личен характер

 

 

Парка Емирган

10 евро за възрастен/ 5 евро за дете до 11,99г.

В парка с две декоративни езера има растения от над 120 вида.

Паркът Емирган е тясно свързан с лалетата. През 60-те години на миналия век в парк Емирган е създадена специална градина, за да се възроди традицията на града за отглеждане на лалета. От 2005 г. тук всеки април се организира ежегоден международен фестивал на лалетата, което прави парка привлекателен и много пъстър с тези цветя.

Цената включва: транспорт
Цената не включва: разходи от личен характер

 

 


Галерия


Ключови думи


Мнения и коментари

Зареждане