Перфектните дестинации за шопинг туризъм | ПЪТУВАЙ С МЕН |
Перфектните дестинации за шопинг туризъм

Перфектните дестинации за шопинг туризъм


През изминалите години статистическите данни на туристическите агенции сочат, че шопинг туризмът (туризмът за пазаруване) е станал изключително известен и има доста основания за това.
Пазаруването в чужбина дава възможност както да се насладите и релаксирате на някое различно и необикновено място, така и да спестите малко пари в сравнение с пазаруването на аналогични продукти в българските магазини. Нещо повече в чужбина бихте могли да си купете уникални продукти, които тук няма да може да ги намерите, а щандовете с разпродажба са значително повече.

Уикенд почивка до някоя съседка или едноседмична обиколка до екзотична дестинация се равнява на един незабравим шопинг туризъм съобразен с предпочитанията и възможностите. Туристическите агенции даже предоставят специални оферти, наименувани "сити брейк", които дават възможност, освен да направите една хубава шопинг терапия, така и да видите най-важните архитектурни, културни и исторически обекти в тях.
Съвсем естествено е да пазарувате във всяка една страна, която посещавате по работа, почивка или екскурзия и във всяко едно кътче ще намерите по нещо оригинално и специално. Независимо от това съществуват редица страни, в които могат да се забележат много и различни предимства, като липса на данъци или пък предмети и трендове, които няма да ги намерите никъде другаде. С точно тези страни ще ви запознаем сега.
Няма да преувеличим ако кажем, че някои жени са готови да всичко, за да се сдобият с някои нов дизайнерски аутфит от световните седмици на модата, без значение на каква цена е. Блясъкът и качеството са основният приоритет при тях. В случая първата дестинация, която заблестява с целия си разкош, е френската столица Париж. Град изпълнен с романтизъм, любов и безкрайно много места за шопинг. Най-новите Haute Couture (висша мода) и Pret-a-Porte (готов за носене) колекции на знаменитите дизайнери ще намерите на "Rue de Rivoli", "Avenue Montaigne" и "Пла дес Виктоар".

Моден туризъм за шопинг в Италия
Моден туризъм за шопинг в Италия

Шопингът във Франция се различава от всички с огромния си асортимент от дрехи на висшата мода, както и множеството уникални и неповторими тукашни марки.

Моден туризъм за шопинг в Италия
Моден туризъм за шопинг в Италия

Една екскурзия до Италия ще ви зареди с много положителната енергия, а за шопинг маниаците са на разположение множеството търговски центрове и маркови бутици в Милано и Рим, където се предлагат висококачествени дизайнерски дрехи и аксесоари на ниски цени. Италия е неизчерпаем извор от сувенирни магазини, а за любителите на кожените изделия Флоренция ви е подготвила отличен асортимент. Милано е прочут със своите седмици на модата, където можете да видите всички големи модни марки с най-новите им колекции. Италианската столица Рим също е известна с дизайнерските си модни къщи. Изумителните бутикови магазини можете да намерите на богатата улица "Виа дел Кондоти", а на "Виа дел Корсо" са позиционирани централните магазини на "Ферари" и "Сваровски".

Моден туризъм за шопинг в Турция
Моден туризъм за шопинг в Турция

Преди известно време Турция имаше славата на дестинацията, от която можете да се купите само обикновен текстил и кожа, но сега не е така. Шопинг маниаците винаги ще намерят мястото, където да се развихрят. Отрупаните пазари, големите търговски центрове и малките магазинчета предоставят почти всичко, което търсите. Да не забравяме и че в Турция се намират най-вкусните колекции от баклава, локум и безбройно много сладкарски изделия, характерни за ориенталската кухня. Вашата екскурзия до Турция не бива да спира до тук, по красивите истанбулските улици дамите ще намерят бижутерийни магазини, в които цената до известна степен зависи от способността на потребителите да договарят цената. В Истанбул можете да намерите много успешни реплики на дрехи, чанти, обувки и голям набор от аксесоари на световно известни марки. Там е и мястото където ще откриете прелестни кожени изделия, антично обзавеждане или турски килим.

Моден туризъм за шопинг в Испания
Моден туризъм за шопинг в Испания

Една екскурзия до Испания ще ви предложи не само да се насладите на прекрасната им архитектура, но и да си закупите страхотни дрехи, вина, зехтин и естествено кожени изделия. Можете да намерите богат избор от кожени изделия, които са напълно автентични за Испания и разбира се на много изгодни цени. А в испанската столица Мадрид можете да се възползвате от огромните намаления в края на сезона и да си купите дизайнерски дрехи и аксесоари на много изгодни цени. Единственото, което трябва да направите е да се разходите в "Ел Растро" - най-големият открит пазар в Европа.

Моден туризъм за шопинг във Великобритания
Моден туризъм за шопинг във Великобритания

Великобритания е страната, която се радва на голяма популярност от младите туристи. Пазаруването там ще ви донесе много необичайни и в повечето пъти уникални предмети, винтидж дрехи и украшения за интериора, които на друго място няма да може да си купите. Като една от световните столици на модата, Лондон може да се похвали с голям асортимент от дизайнерски облекла, които за жалост не са на много ниски цени. Но това не може да спре богатите туристи и те избират именно британската столица.

Моден туризъм за шопинг в Дубай
Моден туризъм за шопинг в Дубай

Шопингът в ОАЕ е изключително преживяване. Необятни луксозни търговски центрове, в които можете да намерите абсолютно всичко. Съвременната архитектура на страната е умело съчетана с традиционните ориенталски пазари, които ще ви отведат в една приказка страна, която много напомня за „Приказките на Шехерезада“. Богатият избор от стоки може да задоволи изцяло предпочитанията на всеки - от луксозните дизайнерски дрехи до килимите и наргилета по пазарите. По време на шопинг фестивала в Дубай, който се провежда от 02 януари до 2 февруари всяка година можете да се сдобиете с изгодни луксозни стоки с намаление до -70%.

 

20.05.2019 г. - ADMIN1

Зареждане


Свързани програми


Топ оферти