Къде да отидем на почивка тази есен? | ПЪТУВАЙ С МЕН |
Къде да отидем на почивка тази есен?

Къде да отидем на почивка тази есен?


Запознайте се с четирите европейски туристически дестинации, които ще ви привлекат с красотата си и очарованието.

Есента е пъстра и красива, макар и за кратко време бихте могли да и се насладите и да посетите няколко европейски градове, където именно през октомври времето  е чудесно и благоприятно за разходки. Октомври е месецът, който ще ви изненада с по-малко екскурзианти, забавни културни мероприятия, приятно време и шанс да изживеете една приказка есен в Европа.

За да съберете още малко слънчеви лъчи преди зимата да е покрила всичко с пухкав снежец се потопете в есенна идилия на четирите европейски дестинации.

 

Езерото Комо, Италия
Езерото Комо, Италия
Италия е наистина специална през есента. С по-ниските температури, туристите се разотиват и провинцията сякаш се събужда от зимен сън, окъпана в есенни багри. Има още нещо, заради което си заслужава да отидете през есенна там – тогава пазарите са отрупани с най-добрите продукти.

Езерото Комо е наслада за сетивата, то е красиво по всяко време на годината, но именно през есента е идеалният момент да го посетите – примамливи оферти за пътуване, липса на тълпи и хубаво време.

Есенните багри акцентират върху прелестта на езерото, местното население е по-спокойни и може да се отдадете на емоциите и забавленията, които има там. Много фестивали и мероприятия ще ви посрещнат в градовете около езерото – изобилие от пивко вино, вкусна  храна, а за любителите на изкуството има и балет, опера и много галерии.

Будапеща, Унгария
Будапеща, Унгария

Прекрасната унгарска столица ще ви предложи много забавления и идеи за това как да се насладите на есента в пълния и блясък. Много живописни и пъстри места за разходки, а есенната гледка към Дунава направо ще ви омагьоса.

Ако търсите спокоиствие и една напълно пълноценна почивка, посетете някои от лечебните термални бани и се отдайте на пълен релакс. Ето защо Перлата на Източна Европа е наречена „Градът на СПА”.

Любляна, Словения
Любляна, Словения
Словенската столица не случайно беше обявена за Зелена столица на Европа през 2016 г. Любляна е чиста и подредена, ще я заобичате още повече, защото липсва натоварения трафик по пътищата.

Отдайте се на една приятна разходка в стария град по бреговете и се любувайте на залезите край река Любляница. Градът определено има какво да ви предложи, именно през есента. Интересни фестивали на които може да опитате традиционни ястия и вина или пък да се забавлявате с културните мероприятия – това е само една малка част от колорита на Любляна.
Остров Мадейра, Португалия
Остров Мадейра, Португалия
Есента е вече тук, но вие все още искате да се насладавате на плажа, синьотоморе и топлите слънчеви лъчи. Ако и вие сте от хората, които не искат лятото да си отиде остров Мадейра е точно за вас.

Мадейра е автономен регион на Португалия, който е разположен западно от Мароко и в близост до Канарските острови. Това е дестинацията, която мнозина посещават, за да избягат от есенното хладно време. Благодарение на мекия си субтропичен климат, Мадейра е перфектноито направление за пътуване по всяко време на годината. Ноември е чудесният месец за посещение - температурите са идеални, а офертите за почивка са по-примамливи.

 

17.10.2019 г. - seoyordanov

Зареждане


Топ оферти