Екскурзии и дестинации до замъци, свързани с легенди за вампири | ПЪТУВАЙ С МЕН |
Екскурзии и дестинации до замъци, свързани с легенди за вампири

Екскурзии и дестинации до замъци, свързани с легенди за вампири


Пет от най-известните замъци, свързани с легенди за вампири

Продължаваме нашата рубрика за легенди и предания и днес ще ви запознаем с петте най-известни замъци, обитавани от вампири.

А, ако искате да се докоснете до магическото присъствие в замъка Бран, заповядайте с нас и се насладете на една невероятна екскурзия в Румъния, или, ако искате да се докоснете до магическото присъствие в готическия замък Пернщейн, заповядайте с нас и се насладете на една невероятен уикенд в Прага.

Прегледайте всички предоженията и  интересни дестинации за екскурзии до замъци :Замъкът Алнуик – Великобритания
Замъкът Алнуик – Великобритания

Вторият по големина замък във Великобритания (на челното място е Уиндзор) – Алнуик е известен с това, че в него са заснети първите два филма за Хари Потър.
Друга история гласи, че там е живял гърбав и уродлив вампир. За неговите „подвизи“ пише английски историк Уилям де Нюбърг. Той доокрасява историята като описва в книгата си уродливия вампир, който нападал хората, хапел ги и ги заразявал с ужасни заболявания, като чумата.
След известен период жителите на града, съвместно със свещеника открехнали гроба на вампира и разбрали, че той не е мъртъв.
Те го отвели на площада и го изгорили. След този нощ нападенията спрели. Сега замъкът Алнуик не излъчва страховитост, но хората все още говорят, че от подземията му и сега се дочуват стенания и свистене.

Замъкът Бран - Брашов, Румъния
Замъкът Бран - Брашов, Румъния

Замъкът Бран без никакво съмнение заема първо място на най-живописните замъци в света. Издига се на ръба на скалите в Карпатите, разположен на 30 км от Брашов или казано с други думи, той е на границата между Влашко и Трансилвания.

Построен е от местните жители и именно, поради тази причина жителите не са плащали данъци за него. Точно в замъка Бран, преди много години, княз Влад III Цепеш е отседнал за една нощ.
Ако се чудите от къде ви е познато името, спрете .... той е считан за първообраза на главния герой от романа „Дракула".
И към цялата история прибавете и зловещия интериор, изграден се от безбройните лабиринти, състоящите се от огромните зали и стаи, и  ще се сдобиете с идеалния декор за филм на ужасите.

А, ако искате да се докоснете до магическото присъствие в замъка Бран, заповядайте с нас и се насладете на една невероятна екскурзия в Румъния.
Замъкът Пернщейн - Чехия
Замъкът Пернщейн - Чехия

Готическият замък Пернщейн, известен още като „мраморния замък“, привлича мнозина с мрачния си интериор, тайнствените лабиринти от коридори, стаите за изтезания и тъмни подземия.

Замъкът привлича не само туристи, но и продуценти на велики филми на ужасите и вампирски блокбъстъри. Именно там  е заснет филма „Носферату" - призракът на нощта. Естествено, замъкът е известен и със своята легенда за привидението на Бялата Дама.

Говори се, че тя е била прокълната завинаги да се взира пред огледалото, любувайки се на красотата си. Именно поради тази причина на посетителите е забранено да поглеждат към закачените по стените на замъка огледала …. А защо ли?
Може би Бялата Дама ще ви открадне красотата.

А, ако искате да се докоснете до магическото присъствие в готическия замък Пернщейн, заповядайте с нас и се насладете на една невероятен уикенд в Прага.

Замъкът Пойенари – Фъгърашките планини на Румъния
Замъкът Пойенари – Фъгърашките планини на Румъния

Замъкът Пойенари, разположен в окръг Арджеш, е другото местопребиваване на прочутия княз Влад Цепеш. В замъка Бран князът е пренощувал само една нощ, но в Пойенари, той се е установил и даже е ръководел страната.

Крепостната кула на Пойенари е прочута и с легендата, че точно от там се хвърлила в пропастта съпругата на Цепеш – Елизабет. Според легендата тя намерила гибелта си там, боейки се да не попадне в ръцете на турските узурпатори.

Замъкът Пойенари е свързан с още много предания. Говори се, че под Пойенари са погребани много от строителите на замъка, а причината е защото не са могли да се справят с непосилния труд и глад по това време. Друго предание гласи, че във вътрешния двор е прокопан подземен тунел, водещ до Турция.

И именно през него Дракула е дезертирал от обсадения замък. Нещо друго, което може да ви стори интересно е, че за да се изкачите на върха на Пойенари ще трябва да изкачите 1850 стъпала, изсечени направо в скалите.

Замъкът Чахтице – Словакия
Замъкът Чахтице – Словакия

В западна Словакия се издигат зловещите стени на някогашния забележителен замък Чахтице, собственост на могъщия род Батори.
Именно тук е живяла графиня Елизабет Батори (Ержебет Батори) - Кървавата графиня, известна почти колкото Дракула и също така родена в Трансилвания. Говори се, че графинята е убила около 600 невинни момичета.

Името и за жалост се свързва с жестоки зверства и за разлика от останалите вампири, графинята използвала кръвта само  за козметични цели: тя се подмладявала с нея. Елизабет Батори е осъдена на доживотен затвор – хвърлили са я в тъмницата на кулата в Замъка Чахтице, като и оставили единствено малка пукнатина за преминаване на храна и въздух.

На този етап замъкът се явява само една страховита и мрачна картина, представяща разпадащи стени, изпочупени прозорци и дълбоки дупки на кладенците.
Страховитост идва и от историите на местни жители, които казват, че нощем от замъка се дочуват печални стонове и истеричен смях. Замъкът Чахтице е затворен, но бихте могли да го видите от платформата за наблюдение.

А на път към Златна Прага, можете да се отбиете и за още една незабравима екскурзия в Словакия.(WebsitePR)
17.08.2019 г. - seoyordanov

Зареждане


Свързани програми


Топ оферти