7-ТЕ ЧУДЕСА НА ОСТРОВ ПУКЕТ, ТАЙЛАНД | Пътувай с мен |
7-ТЕ ЧУДЕСА НА ОСТРОВ ПУКЕТ, ТАЙЛАНД

7-ТЕ ЧУДЕСА НА ОСТРОВ ПУКЕТ, ТАЙЛАНД


Пукет е южна провинция на Тайланд, която е около 2/3 от размера на Сингапур, с площ от 576 км2. Пукет е бил силно засегнат от цунамито от 2004 г. на Бокс ден. До декември 2006 г. около Индийския океан бяха поставени 22 буйове за откриване на цунами. Пукет е една от най-популярните туристически дестинации и често е гласувана за най-добрата дестинация. Разгледайте 7 чудеса на Пукет.

Статуята на Буда
Статуята на Буда

# 1. Големият Буда

Големият Буда е една от най-популярните забележителности в Пукет. Разположен на върха на хълма в Чалунг, 45 метровата бяла статуя на Буда се вижда от  плажовете на заливите Карон, и Ката Ной и дори от залива на Панг На когато е ясно време. Гледките от върха са спиращи дъха, особено в когато няма мъгла. До статуята се стига за около 40 минути до 1 час път  с кола от Патонг, Карон или от  едноименния град-Пукет. Най- добрия и сигурен най-сигурен начин да се качите на върха е да  наемете такси, местните знаят пътя, който е склонен и със завой. По-големите авантюрити могат да наемат мотор и да карат до горе, следвайки маркировката.

Полезни съвети: Не планирайте екскурзията си по средата на деян, когато жегата става неописуема. Няма такса за вход, но малко дарение за поддръжка е добре дошло.

Залез от нос Промтеп
Залез от нос Промтеп

# 2. Носът на Промтеп

Това е най- южната точка на Пукет , особено за хора, които  искат да се полюбуват на океана и мощните му вълни биещи се в скалистите брегове. Обикновено се ходи следобед- по време на залез, когато слънцето и отражението му рисуват неописуеми.  Все пак и през деня е красиво и най- вече приятно, тъй като има постоянен хладен бриз. Мястот е очарователно и посещението му си е едно незабравимо преживяване.

 

Полезни съвети: Наемете таксиметров шофьор, който има добри познания за мястото и заобикалящата го среда, предвид че пътищата са много коварни завои. Няма такса за достъп до мястото.

Едноименния плаж от хълма Равай
Едноименния плаж от хълма Равай

# 3. Равай Хил

 Rawai Hill не е туристическо място, а е  само на няколко километра от нос Промтеп. Именно защото няма туристи, за това и атмосферата е уникална. Гледките и спокойствието на това място са така възхитителни, че няма да искате да си тръгнете.

 

Полезен съвет: Можете да наемете мотор и да тръгнете от нос Промтеп до плажа Равай, или просто да наемете таксиметров шофьор, който е наясно и ще ви закара бързо там.

Karon Beach
Karon Beach

# 4. Плажа Карон

 

Лично за мен това е любимият ми плаж и несъмнено един от най-красивите в континенталната част на Пукет. Липсата на комерсиализация и джет скиори, както на плажа Патонг, правят  атмосферата в Карон истински приятна и предразполагаща почивка. Кристалните води, финния пясък и липсата на големи тълпи туристи са предспоставка за  идеалното място, където можете да се любувате на отминаващия ден.  А дори и леко изтощени, ще забравите всичко след като видите как слънцето се потапя в океана, създавайки на крайсивия залез, който човек може да види някога.

Полезен съвет: Ако хотела ви не е в района на Карон, то лесно може да стигнете до него. Той е на 5-10 минути път с кола от плажа на Патонг.

Изглед от площадката Карон
Изглед от площадката Карон

# 5. Панорамната площадка Карон

Още една забележителност, която е една  забележителност, която е много популярна сред почиващите. От тук можете да направите впечатляващи снимка към трите плажа на западния хълмист бряг на Пукет, които са потънали в  буйна зеленина.

Полезни съвети: Панорамната площадка е само на 10 минути път с кола от плажа Ката. Има много паркоместа, където да си оставите колата.

 Храмът Уат Чалонг
Храмът Уат Чалонг

# 6. Храмът Уат Чалонг

Wat Chalong е красив будистки храм, разположен в района на Чалонг. Този 200-годишен храм е сърцето на будистката общност на Пукет и има голямо значение за тайландския народ. Според вярващите във “Великата Пагода”- мощохранителница вътрев храма, се смята, че почиват част от мощите Буда, което само по себе си подчертава значението на това място. От архитектурна гледна точка, това е красива сграда с преобладаващи червени и златни цветове.

 

Полезни съвети: Това място е на 40 минути път с кола от град Пукет и на час път с кола от западния бряг на Пукет. Въпреки че няма входна такса, даренията винаги са добре дошли. Следвайте указанията в храма, написани на аглийски, докато се разхождате в помещенията. Избягвайте  дрехи с открити рамене, крака и талия.

Заливът Фанг Гха
Заливът Фанг Гха

# 7. Заливът Фанг Гха

Залива Phang Nga се намира на север от град Пукет и е на 40 минути  път с кола от централен / западен Пукет. Това е култово място с много варовикови скали, които са изсечени вертикално от водите на Андаманско море. Плаващите рибарски  села  на Кох Панйе и уникалната варовикова скала на острова наДжеймс Бонд са двете основни атракции тук.
Разходка с лодка из залива
Разходка с лодка из залива

Една чудна разходка с лодка до залива Phang Nga завършваща с красив залез са спомен за цял живот.

 

Полезни съвети: Разходете по плаващите села на Ко Панйе. Това си е едно различно усещане, за да разберете как живеят и се трудят хората там. Разходка с лодка трябва да ви струва около 2000 бата(около 100лв) с  включително обяд. Лодките са безопасни.

12.12.2018 г. - ADMIN1

Зареждане