Португалия - между Европа,Северна Африка и още нещо.. | Пътувай с мен |
Португалия - между Европа,Северна Африка и още нещо..

Португалия - между Европа,Северна Африка и още нещо..


Алгарве е малък, дори по стандартите на Португалия, регион, който е разположен в южната част на страната. Територията е много различна от останалите области по природа, климат и атмосфера. Тук туристите ще открият невероятна смесица от Европа и Северна Африка, капка от португалския стил „мануелино“ в архитектурата, безкрайното слънце, мощния океан, както и малки градчета с бели къщи и много приветливи и гостоприемни хора! Веднъж посетили Алгарве можете да говорите за пътуването си безкрайно!

Интересното е, че дори непрекъснато нарастващият поток от туристи не разваля региона и не убива чара му. Тук луксозните хотели са в съседство с къщите на рибарите, а ярко боядисани те лодки лежат наопаки по плажовете и чакат да бъдат отведени обратно към океана.

 

Морската пещера Бенагил (или Алгар де Бенагил, както е известно на португалски) e уникална поради начина, по който водата е ерозирала скалата във формата на купол, а в горната част на купола има дупка пускаща слънчева светлина в пещерата. Това е едно от най-красивите скални образувания на брега на Алгарве и очарователно място за посещение.
Carvoeiro е било малко традиционно рибарско селище оцеляло от улова на риба тон, но не е изненадващо, че днес се е превърнало в невероятно популярен курорт с посетители от цял свят. Златистия пясък, китните улички с магазинчета за сувенири и още...
Град Тавира се намира в Източно Алгарве и е заобиколен от зелени поля обсипани с бадемови дървета. Градът е присъединен към Португалия през 1242 г. от Дон Пайо Перес Корея, като отмъщение за клането на седем християнски рицари. Гробницата му и тези на неговите рицари, все още се намират в местната църква Санта Мария.
Praia dos Pescadores e един от двата градски плажа на гр. Албуфейра. Дълъг е 225 метра и широк 106 метра при отлив. Награден със син флаг, той е мястото където жителите и гостите на града посрещат новата година.
 
 
 
 
Praia de Bordeira е един от стотиците приказни плажове в Алгарве. Колкото и привлекателно да изглежда, имайте предвид, че водата в океана варира от 19-23 градуса през Юли и Август.
 
 
 
 
07.05.2020 г. - vasilvelev

Зареждане