Манастира Монсерат и Черната Мадона | Пътувай с мен |
Манастира Монсерат и Черната Мадона

Манастира Монсерат и Черната Мадона


Монсерат е планинска верига в Каталония Испания, близо до Барселона. Страхотно е да имате шанса да излезете извън града и да изкачите планината за поклонничество, за да видите известния манастир Монсерат и Черната Мадона. По пътя ще бъдете възнаградени с обширни гледки към провинцията и пътуване назад към миналото, докато проследявате стъпките, които поклонниците предприемат в продължение на стотици години по маршрута на най-важното религиозно пътешествие на Каталуния.

И от гледна точка на планирането на пътуване, добавянето на еднодневна екскурзия до манастира променя обичайно посещение на забележителности в града и го превръща в лично пътешествие с автентично изживяване.

След като пристигнете в Монсерат, можете да влезете вътре в базиликата и да видите Черната Мадона. Тя е една от малкото в света и казват, че има лечебни сили.

 

Музеят на Монсерат е на същия площад като базиликата. Има обаче произведения на изкуството на известни художници като Пикасо и Дали и не е за историята на Монсерат.

Всеки ден вътре в базиликата хорът на Монсерат пее в 13:00 часа, както и отново в ранната вечер. Традицията на момчешкия хор в абатството на Монсерат датира от 1200-те години. Момчетата в хора учат музика, както и други академични учения в Монсерат.

Лесно можете и да прекарате една част от деня, изследвайки пешеходните пътеки на Монсерат. Всъщност след Черната Мадона това е най-популярната причина пътешествениците да посещават Монсерат.

30.04.2020 г. - admin3

Зареждане