Двореца Алхамбра в Гранада, Испания | Пътувай с мен |
Двореца Алхамбра в Гранада, Испания

Двореца Алхамбра в Гранада, Испания


Случвало ли ви се е някъде да е толкова невероятно, че да имате чувството сякаш всъщност не сте там? Точно така може да се почувствате, докато се разхождате из Алхамбра в Гранада, Андалусия, Испания.

Малко история - Алхамбра е построена през 889 г. като крепост, в крайна сметка е превърната в дворец през 1333 г. от Юсуф I, султан на Гранада.

Алхамбра интегрира природните качества на обекта с изградени структури и градини и е свидетелство за мавританската култура в Испания и уменията на мюсюлмански, еврейски и християнски занаятчии,архитекти и строители на своята епоха.

Алхамбра отразява сливането на култури и архитектурни стилове в една крепост, която вижда милиони посетители всяка година.

Целият комплекс се състои от 3 части: Крепостта Алкасаба, дворците на Насрид и градините ХенералифеКрепостта Алкасаба

Алкасаба е най-старата част на Алхамбра, датираща от IX век. Служила е за военна крепост, освен това е била и там, където са живели охраната и техните семейства. Благодарение на многото часовникови кули, тук ще получите няколко грандиозни гледки към Гранада.

Дворците на Насрид

Те са в сърцето на комплекса и често са връхна точка за много хора, посещаващи Алхамбра. Докато се разхождате из стаите, дворовете и залите, вие сте взривени от красотата около вас. Богатите детайли, където и да погледнете, ще ви оставят хипнотизирани.

Градините Хенералифе

Разходката из градините Хенералифе е чудесен начин да завършите посещението на Алхамбра. Разходката към и през градините е много релаксираща, което е много приветствано след прекалената стимулация, преживяна в дворците на Насрид. Ще намерите много пейки за почивка или можете просто да се възхитите на красотата около вас.

29.04.2020 г. - admin3

Зареждане