7 от най-важните причини да посетим Будапеща | Пътувай с мен |
7 от най-важните причини да посетим Будапеща

7 от най-важните причини да посетим Будапеща


Будапеща е един от най-красивите градове в Европа. Ако търсите великолепна архитектура, романтични замъци, световно известни термални бани, готини барове и вкусна кухня - и всичко това на разумна цена - трябва да посетите Будапеща!

В Будапеща има толкова много невероятни неща, че лесно можете да прекарате седмици там, без да се отегчавате. Един уикенд в Будапеща е достатъчен, за да посетите основните забележителности, да опитате някои от най-добрите кафенета и ресторанти, да изпиете питие в бар и да усетите атмосферата на града.

Гледайте изгрева на Рибарския бастион

Бастионът на рибарите е панорамна наблюдателна кула, разположена откъм Буда. Това определено е една от най-спиращите дъха сгради в Будапеща! Като сте в района, може да се чувствате сякаш току-що сте стъпили в реална приказка.

Вижте красивата църква „Свети Матияш“

Църквата „Свети Матияш“ на практика е част от Рибарския бастион, така че е лесно да ги посетите наведнъж. Използвана е като църква за коронация от унгарските крале от векове и до ден днешен е една от най-уникалните църкви в Европа.

Възхищавайте се на унгарския парламент по река Дунав

Река Дунав разделя Будапеща на две основни части: Буда и Пеща. Разхождането край брега на реката ви предоставя невероятни гледки, независимо от коя страна ходите. А също така може да се качите на круиз по реката, за около 50 минути ще видите много повече от една разходка. Да не забравим и за шампанското и тортата, които ще ви сервират.

Посетете замъка Буда

Замъкът Буда е една от най-важните исторически сгради в Унгария. Той е бил дом на унгарските крале от векове, но днес вече не функционира като замък. В бившата сграда на замъка сега има два музея: Унгарската национална галерия и Историческият музей в Будапеща.

Отдайте своята почит на обувките на брега на Дунав

Обувките са призрачен почит, посветена на всички евреи, загубили живота си по време на Втората световна война в Будапеща. Близо 20 000 от тях са убити по брега на Дунав и всички са принудени да свалят обувките си преди огнената стрелба. Затова паметникът се състои от 60 обувки, изработени от желязо по поречието на река Дунав в памет на онези, които трагично са загубили живота си.

Отпуснете се в термалната баня Сечени

Пътешествието в нов град винаги е изтощително. Просто има толкова много неща за вършене в Будапеща за 2 дни! Но след толкова забележителности напълно заслужавате няколко часа релакс. Посещението на Термална баня Сечени е идеалният избор за това!

Отидете до Цитаделата по залез

 

Запазихме най-доброто (добре, едно от най-добрите) за последно: Цитаделата! Цитаделата е укрепление, разположено на върха на хълма Гелерт и предлага невероятна гледка към Будапеща. Гледките са впечатляващи и през деня, но ако искате да видите истинска магия, отидете там за залеза!

И последно.. да видите, че не сме преувеличили залеза..
30.04.2020 г. - admin3

Зареждане