10 причини да посетим Барселона | Пътувай с мен |
10 причини да посетим Барселона

10 причини да посетим Барселона


Барселона е един от онези красиви градове, от които пътешествениците просто не могат да изглеждат достатъчно. И ако планирате пътуване до Европа, то този град определено е задължителен!

Разходка из руините на Барчино

Много преди Барселона да е бил градът, който е сега, той е принадлежал на Римската империя и се е наричал Barcino. Сега можете да се разходите из подземните руини в историческия музей в Барселона, където ще можете да се потопите в живота, който би могъл да бъде в Барчино.Парк Гюел

Парк Гюел е дом на известния мозаечен гущер, който е съвместна работа между Гюел и Гауди. Този парк е може би най-причудливата и цветна от творбите на Гауди в Барселона. Най-добре е сами да отидете и позволите на въображението си да даде форма на творенията.

L'acquarium Барселона

Перфектната атракция за семейства, посещението в L'acquarium Барселона ще ви осигури часове забавление. Дейностите в L'acquarium Barcelona включват гмуркане с акули, посещение на пингвини и пирани. Има и възможности за изхранване на част от жителите на аквариума.

Снимка: Paul Hermans / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

Каса Батийо

Този красиво проектиран дом е отворен за туристите през 1995 г. и е задължително посещение за всеки гост в Барселона. Вдъхновението на Гауди може да се види из цялата къща. От дръжките до стените всеки детайл е избран от самия Гауди.

Снимка: ChristianSchd / CC BY-SA (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)

Саграда Фамилия

Изпъкваща сред тълпата е La Sagrada Familia Basílica. Зашеметяваща, страховита и вдъхновяваща, тя наистина е невероятно място за посещение.

Тя все още е в процес на довърпшване и се планира бъде това да бъде до 2026 г. за 100-годишнината от смъртта на Гауди.

Ла Педрера

Искането да бъде построено от Гауди през 1905 г., Ла Педрера или Каса Мила, предизвиква много размирици заради уникалната си архитектура и дори е била обект на подигравка след завършването му през 1912 г. Отворена е за туристи през 1996 г. и понастоящем стои като обект на ЮНЕСКО за световно наследство.

Музей на Пикасо

Този музей е дом на една от най-важните колекции на Пикасо. Ще можете да видите неговите рисунки от ранното детство и неговото прогресиране, когато стане господар на кубизма, сюрреализма и експресионизма.Тибидабо

Развлекателен парк, пълен със стари съоръжения и уреди, Тибидабо се намира на върха на планина и служи като най-старият увеселителен парк в Испания. Можете да вземете последната останала трамвайна кола нагоре по планината и да се насладите на гледките. Това е отлично място за посещение, което включва забавление за цялото семейство.

Ден на плажа

Възползвайте се от красивите плажове на Барселона и прекарайте един ден на плажа Сан Себастия. Това е един от най-старите плажове в Барселона и е чудесен начин да се насладите на слънцето и да се забавляватеКаса Висенс

Casa Vicens е едно от първите поръчани произведения на Гауди и е построено между 1883 до 1885 г. и е поискано от семейството на Висенс. Сега можете да се убедите къде Гауди изразява и разкрива за първи път своя гений.

30.04.2020 г. - admin3

Зареждане